Kotlety schabowe w ketogenicznej panierce (400kcal)
Jako dodatek do kotletów polecam ten przepis na puree z kalafiora.
Makro jednej porcji:
- Białko: 41 g
- Tłuszcz: 21 g
- Węglowodany: 9 g
Składniki na dwie porcje:
- 300 g schabu
- 80 g smalec (panierka wchłania około połowę i taka ilość jest uwzględniona w makro)
- 30 g babka jajowata
- 30 g mąka kokosowa
- 1 szt jajko
- sól i pieprz
Przepis:
- schab rozbić na średniej grubości kotlety
- solidnie przyprawić solą i pieprzem z obu stron
- na talerzu dokładnie wymieszać babkę i mąkę kokosową
- do miski wbić jajko i rozbełtać
- każdy kotlet namoczyć w jajku i obtoczyć w sypkich składnikach.
- na patelni roztopić smalec i smażyć kotlety przez około 15 minut na małym ogniu, co kilka minut obracając