Zapiekana kanapka z szynką i serem na pieczywie niskowęglowodanowym (673kcal)
Po dokładny przepis na spód do tych kanapek zapraszam tutaj. Wystarczy ciasto uformować w inny kształt. Później pozostaje nałożyć ulubione składniki i zapiec w piekarniku.
Makro jednego kawałka:
- Białko: 28 g
- Tłuszcz: 55 g
- Węglowodany: 5.5 g
Składniki na 4 kawałki:
Spód:
- 3 szt jajko
- 165 g siemię lniane (lub mąka lniana)
- 50 g babka jajowata
- 50 g nasiona słonecznika
- 250 ml lekko ciepłej wody
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżeczka soli
Dodatki:
- 150 g ser Cheddar,
- 80 g pomidorki koktajlowe
- 80 g majonez
- 40 g szynka
Przepis:
- po pieczywo niskowęglowodanowe do tych kanapek zapraszam do [tego przepisu]
- następnie nałóż dodatki (majonez, ser, szynka, pomidorki)
- zapiecz w piekarniku przez około 10 minut