Warzywa i kurczak w żółtym sosie curry Keto / Low Carb (963kcal)

Przepisy 26 sty 2022

Makro jeden porcji:

  • Białko: 54 g
  • Tłuszcz: 70 g
  • Węglowodany: 30 g

Składniki na 2 porcje:

  • 400 g mięso z piersi z kurczaka
  • 400 g mleczko kokosowe
  • 300 g kalafior
  • 200 g fasolka szparagowa
  • 200 g czerwona papryka
  • 100 g cebula
  • 50 g masło klarowane do smażenia
  • 30 g żółta pasta curry
  • 2 szt ząbek czosnku
  • sól, pieprz, chili, suszona trawa cytrynowa
  • sok z limonki
  • liście pietruszki

Przepis:

  • pierś z kurczaka umyj, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski
  • do miski z mięsem dodaj pastę curry, sok z limonki, przeciśnięty czosnek oraz wszystkie przyprawy - dokładnie wymieszaj i odstaw
  • na patelni rozpuść połowę masła klarowanego (25g) i podsmaż pokrojoną w piórka cebulę
  • kalafior rozdzielamy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie al dente
  • teraz dodaj zamarynowanego kurczaka i podsmaż wraz z marynatą kilka minut
  • uważaj aby pasta curry się nie przypaliła
  • następnie dodaj mleczko kokosowe i kawałki papryki, wymieszaj i podsmaż przez kolejne kilka minut
  • połącz sos z kalafiorem i udekoruj porcję pietruszką

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.