Udka z kurczaka w sosie paprykowym Keto / Low Carb (815kcal)

Przepisy 11 sty 2022

Jako dodatek polecam ryż z kalafiora w zastępstwie ryżu, czy ziemniaków. Jak widać sos wyszedł "z oczkami" ale to dzięki niemu makro się zgadza w tym posiłku.

Makro jeden porcji:

  • Białko: 45 g
  • Tłuszcz: 65 g
  • Węglowodany: 9 g

Składniki na 2 porcje:

  • 500 g udka z kurczaka bez skóry
  • 200 g czerwona papryka marynowana
  • 200 g śmietanka 30%
  • 30 g masło klarowane do smażenia
  • 10 g oliwa z oliwek
  • 2 szt ząbek czosnku
  • sól, pieprz, czerwona papryka
  • liście pietruszki

Przepis:

  • udka z kurczaka umyj, przypraw solą i pieprzem
  • na patelni rozpuść masło klarowane
  • teraz dodaj na patelnię kurczaka i mocno podsmaż go z każdej strony
  • następnie zblenduj kawałki marynowanej papryki wraz ze śmietaną, czosnkiem i oliwą
  • tak przygotowany sos wlej na patelnie z mięsem i smaż jeszcze kilka minut
  • udekoruj porcję pietruszką

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.