Tarta z brokuła (1020kcal)

Przekąski 9 paź 2021

Makro jeden porcji (połowa tarty):

  • Białko: 50 g
  • Tłuszcz: 81 g
  • Węglowodany: 20 g

Składniki na dwie porcje:
Ciasto:

  • 100 g mąki migdałowwej
  • 60 g masła
  • 50 g mąki kokosowej
  • 2 szt jajko

Dodatki:

  • 200 g brokuła
  • 120 g sera feta
  • 50 g sera żółtego (np Gouda)
  • 30 g śmietana 30%
  • 2 szt jajko
  • 2 szt ząbek czonsku
  • sól

Przepis:

  • składniki na ciasto wkładamy do miski i miksujemy
  • ciasto ugniatamy i wkładamy do lodówki na minimum 15 minut
  • w tym czasie gotujemy brokuła w posolonej wodzie
  • ciasto wykładamy do foremki wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia
  • 180 stopni i pieczemy 10 min
  • w tym czasie jajka mieszamy ze śmietanką
  • dodajemy sól, pieprz i przeciskamy 2 ząbki czosnku
  • po wyciągnięciu z piekarnika na tartę kruszymy ser feta, układamy brokuła i zalewamy nasza mieszanka z jajek i śmietany
  • na koniec ścieramy żółty ser
  • wkładamy jeszcze raz do piekarnika na około 20 minut

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.