Smażony ser Camembert Keto/Low Carb (860kcal)
Makro jednej porcji:
- Białko: 34 g
- Tłuszcz: 74 g
- Węglowodany: 14 g
Składniki na 1 porcje:
- 120 g ser Camembert
- 20 g masło klarowane do smażenia (panierka wciągnie około połowy i tyle zostało policzone w makro)
- 10 g mąka migadałowa
- 10 g babka jajowata
- 1 szt jajko
- 150 g brokuł
- 25 g szpinak
- 20 g pestki dyni
- 20 g olej lniany
Przepis:
- na patelni rozpuścić masło klarowane
- na talerzu dokładnie wymieszać babkę i mąkę migdałową
- do miski wbić jajko i rozbełtać
- ser namoczyć w jajku i obtoczyć w sypkich składnikach.
- smażyć ser przez kilka minut na małym ogniu z obu stron
- podawać na sałatce z brokuła, szpinaku, nasion i oleju
