Smażony ser Camembert Keto/Low Carb (860kcal)

Przepisy 18 gru 2021

Makro jednej porcji:

  • Białko: 34 g
  • Tłuszcz: 74 g
  • Węglowodany: 14 g

Składniki na 1 porcje:

  • 120 g ser Camembert
  • 20 g masło klarowane do smażenia (panierka wciągnie około połowy i tyle zostało policzone w makro)
  • 10 g mąka migadałowa
  • 10 g babka jajowata
  • 1 szt jajko
  • 150 g brokuł
  • 25 g szpinak
  • 20 g pestki dyni
  • 20 g olej lniany

Przepis:

  • na patelni rozpuścić masło klarowane
  • na talerzu dokładnie wymieszać babkę i mąkę migdałową
  • do miski wbić jajko i rozbełtać
  • ser namoczyć w jajku i obtoczyć w sypkich składnikach.
  • smażyć ser przez kilka minut na małym ogniu z obu stron
  • podawać na sałatce z brokuła, szpinaku, nasion i oleju

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.