Schab z kapusta kiszoną z pieczarkami

Przepisy 2 paź 2022

Makro jednej porcji:

  • Białko: 56 g
  • Tłuszcz: 60 g
  • Węglowodany: 15 g

Składniki na dwie porcje:

  • 400 g schab
  • 400 g kapusta kiszona
  • 400 g pieczarki
  • 100 g cebula
  • 50 g oliwa z oliwek
  • 50 g masło klarowane
  • papryka słodka, ostra, czosnek, tymianek, majeranek
  • listek laurowy, angielskie ziele

Przepis:

  • kapustę kiszoną wypłucz, odsącz z nadmiaru wody i posiekaj
  • rozpuść na patelni masło klarowane i wrzuć pieczarki pokrojone w talarki
  • smaż pieczarki około 15 minut, a następnie dodaj cebulę i duś całość do miękkości
  • następnie do kapusty dodaj pieczarki razem z cebulą i tłuszczem z patelni i wymieszaj
  • przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego
  • można dodać dodać listek laurowy, angielskie ziele
  • plastry schaba nacieramy oliwą i przyprawami takimi jak: papryka słodka, ostra, czosnek, tymianek, majeranek
  • nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy około 90 minut pod przykryciem
  • pokrywę naczynia zdejmujemy 15 minut przed końcem

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.