Sałatka z grillowanym indykiem
Sałatka sprawdzi się idealnie jako propozycja na lekki posiłek, lunch do pracy.
Makro jeden porcji:
- Białko: 55 g
- Tłuszcz: 42 g
- Węglowodany: 6 g
Składniki na 1 porcje:
- 200 g mięso z piersi z indyka
- 70 g sałata rzymska
- 50 g boczek wędzony
- 50 g pomidorki koktajlowe
- 20 g twardy ser typu parmezan
- 20 g oliwa z oliwek
- sezam
- sól, pieprz, papryka czerwona słodka
Przepis:
- pierś z indyka umyj, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski
- do miski z mięsem dodaj ulubione przyprawy oraz oliwę, dokładnie wymieszaj
- na patelni grillowej podsmaż boczek bez dodatku tłuszczu, kiedy boczek będzie już wytopiony, zdejmij go i na tej samej patelni podsmaż indyka
- układaj na talerzu: sałata rzymska, boczek, indyk, ser, sezam