Sałatka grecka Keto / Low Carb
Klasyczna sałatka grecka ze świeżych, soczystych, grubo krojonych warzyw, czarnych oliwek i sera fety. Całość posypana oregano i skropiona oliwą z oliwek. Taka sałatka rewelacyjnie komponuje się z każdym rodzajem mięsa.
Przepis jest banalnie proste. Jeśli wolicie, warzywa możecie pokroić w drobniejszą kostkę – sałatka grecka w takiej wersji też będzie pyszna.
Makro jednej porcji:
- Białko: 20 g
- Tłuszcz: 61 g
- Węglowodany: 10 g
Składniki na jedną porcje:
- 200 g ogórek
- 120 g ser feta
- 50 g pomidorki rzymskie
- 30 g oliwa z oliwek
- 20 g czerwona cebula
- 20 g czarne oliwki
Przepis:
- pomidory pokroić na połówki, ogórka na plasterki, a cebulę w piórka
- do dużej miski dodać pomidory, ogórki, cebulę, oliwki i ser feta
- całość doprawić oregano, polać oliwą z oliwek i wymieszać