Podudzia z kurczaka i fasolka szparagowa Keto / Low Carb (780kcal)

Przepisy 9 lut 2022

Bez wątpienia jest to wygodne danie bo wszystko robimy na jednej patelni.
Polecam użyć specjalnej patelni, której można użyć w piekarniku, lub po prostu wyłożyć wszystko na blachę do pieczenia.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 38 g
  • Tłuszcz: 66 g
  • Węglowodany: 9 g

Składniki na 4 porcje:

  • 400 g podudzia z kurczaka
  • 400 g fasolka szparagowa
  • 50 g masło klarowane
  • 50 g oliwa z oliwek
  • 4 szt czosnek
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka
  • cytryna

Przepis:

  • do małej miseczki dodajemy oliwę, przeciśnięty czosnek, sól oraz spore ilości przypraw takich jak zioła prowansalskie, papryka, pieprz i całość mieszamy
  • stworzoną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy do lodówki na jakiś czas
  • na patelnię dodaj masło, fasolkę i zamarynowane mięso
  • rozgrzej piekarnik do 240°C i w takiej temperaturze piecz przez 15 minut, - następnie zmniejsz do 180°C i piecz jeszcze 30 minut

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.