Pizza na spodzie serowym Cheddar (950kcal)

Przekąski 4 paź 2021

Uwaga! Ta pizza keto jest mała, ale bardzo sycąca. Spokojnie wystarczy dla dwóch osób.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 58 g
  • Tłuszcz: 75 g
  • Węglowodany: 8.5 g

Składniki na jedną pizze (dwie porcje):
Ciasto:

  • 200 g ser Cheddar tarty
  • 80 g mąka migdałowa
  • 1 szt jajko

Dodatki:

  • 125 g mozzarella (jedna kulka)
  • 150 g pomidor (jeden duży)
  • 50 g szynka surowa suszona (bądź inna ulubiona)
  • 30 g koncentrat pomidorowy

Przepis:

  • na lekko podgrzaną patelnię wrzuć tarty ser, podgrzewaj aż zacznie się topić ciągle mieszając
  • wbij jedno jajko i zamieszaj z całością
  • od razu wsyp mąkę migdałową i wszystko dokładnie wymieszaj
  • włóż ciasto pomiędzy dwa arkusze papieru do pieczenia i uformuj ciasto na pizze (polecam grubość 5mm) najlepiej pomóc sobie wałkiem
  • usuń górną warstwę papieru i przełóź ciasto na blachę do pieczenia
  • ponakłuwaj ciasto widelcem
  • piecz około 15 minut w 180 stopniach
  • wyjmij z piekarnika ale nie wyłączaj go
  • posmaruj przecierem i poukładaj dodatki na cieście
  • włóż do piekarnika na kolejne 5 minut

IMG_0931_2

IMG_0915

IMG_0921

IMG_0924

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.