Pierś z indyka w sosie śmietanowym Keto/Low Carb (680kcal)

Przepisy 30 lis 2021

Kiedyś moja dieta opierała się głównie na indyku lub kurczaku, ryżu i... brokule. Tak niestety wygląda sposób odżywiania się wielu osób dbających o swoją sylwetkę i "zdrowie".

Ciągle spożywanie tych samych produktów energetycznych, wcześniej czy później doprowadzi do wyjałowienia organizmu, słabych efektów treningowych i frustracji.

Dzisiaj mały powrót do przeszłości, tylko składnik energetyczny inny. Zamiast ryżu śmietanka.

Makro jednej porcji

  • Białko: 44 g
  • Tłuszcz: 53 g
  • Węglowodany: 10 g

Składniki na dwie porcje:

  • 400 g piersi z indyka
  • 200 g brokułu
  • 200 g śmietanko 36%
  • 30 g masło klarowane
  • 2 szt ząbek czosnku
  • 1 szklanka bulionu lub wody
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki

Przepis:

  • pokrój indyka na mniejsze kawałki i dopraw solą i pieprzem
  • rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu
  • rozpuść masło i dodaj indyka
  • smaż z każdej strony do zrumienienia
  • zdejmij mięso z patelni
  • na tę samą patelnię dodaj przeciśnięty czosnek i smaż przez chwilę
  • wlej śmietanę i bulion (lub wodę)
  • na patelnię z powrotem dodaj mięso, ugotowane różyczki brokułu i liście pietruszki
  • przykryj patelnię pokrywką i duś na małym ogniu przez około 10 minut

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.