Pieczony pstrąg i frytki z cukinii Keto / Low Carb (770kcal)
Makro jednej porcji:
- Białko: 45 g
- Tłuszcz: 50 g
- Węglowodany: 8 g
Składniki na dwie porcje:
- 2 świeże pstrągi patroszone
- 300 g cukinii
- 40 g masła
- 20 g oliwy
- 4 szt ząbek czosnku
- natka pietruszki
- 1 cytryna
- sól i pieprz
Przepis na frytki:
- ryby przepłucz pod zimną wodą i osusz ręcznikiem papierowym
- po jednej stronie każdego pstrąga wykonaj kilka ukośnych nacięć
- do środka każdej ryby włóż siekaną natkę pietruszki, masło, dwa plasterki cytryny oraz czosnek
- dopraw je solą i pieprzem, oraz innymi ulubionymi przyprawami
- cukinię kroimy na podłużne paski ala frytki ziemniaczane i polewamy oliwą
- pstrągi piecz przez 20-25 minut z opcją grzania góra/dół w 200 stopni C.