Pieczony pstrąg i frytki z cukinii Keto / Low Carb (770kcal)

Przepisy 7 lut 2022

Makro jednej porcji:

  • Białko: 45 g
  • Tłuszcz: 50 g
  • Węglowodany: 8 g

Składniki na dwie porcje:

  • 2 świeże pstrągi patroszone
  • 300 g cukinii
  • 40 g masła
  • 20 g oliwy
  • 4 szt ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • 1 cytryna
  • sól i pieprz

Przepis na frytki:

  • ryby przepłucz pod zimną wodą i osusz ręcznikiem papierowym
  • po jednej stronie każdego pstrąga wykonaj kilka ukośnych nacięć
  • do środka każdej ryby włóż siekaną natkę pietruszki, masło, dwa plasterki cytryny oraz czosnek
  • dopraw je solą i pieprzem, oraz innymi ulubionymi przyprawami
  • cukinię kroimy na podłużne paski ala frytki ziemniaczane i polewamy oliwą
  • pstrągi piecz przez 20-25 minut z opcją grzania góra/dół w 200 stopni C.

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.