Pieczona karkówka z cebulką w marynacie z majonezu (750kcal)
Danie składające się z trzech składników a przygotowanie to maksymalnie 10 minut plus pieczenie.
Makro jednej porcji:
- Białko: 48 g
- Tłuszcz: 60 g
- Węglowodany: 6 g
Składniki na dwie porcje:
- 500 g karkówki
- 60 g majonezu
- 1 szt cebula (duża)
Przyprawy:
- sól i pieprz
Przepis:
- przyprawiamy karkówkę solę i pieprzem z obu stron
- odstawiamy na 1h
- smarujemy każdy plaster majonezem i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
- na górę kładziemy pokrojoną surową cebulkę i zamykamy naczynie przykrywką
- piekarnik nagrzewamy do 160 stopni pieczemy około 2 godziny
- na ostatnie 20 minut można zwiększyć temperaturę do 180 i zdjąć przykrycie naczynia