Pieczarki Portobello nadziewane mięsem mielonym (590kcal)

Przepisy 2 sty 2022

Duże pieczarki portobello aż proszą się, żeby je nafaszerować. Można je wypełnić mieszanką mięsa mielonego, warzyw czy sera. Serwuj jako przystawkę lub dodaj sałatkę i spraw, aby były głównym daniem.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 26 g
  • Tłuszcz: 50 g
  • Węglowodany: 11 g

Składniki na 2 porcje:

  • 350 g dużych pieczarek
  • 200 g mięso mielone z wołowiny
  • 60 g masło tradycyjne
  • 40 g boczek
  • 40 g papryka żółta
  • 40 g papryka czerwona
  • 20 g masło klarowane do smażenia
  • 2 szt ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Przepis:

  • wrzuć na patelnię masło klarowane i poczekaj aż się rozgrzeje.
  • dodaj przeciśnięty czosnek
  • następnie dodaj mięso i od czasu do czasu mieszaj
  • dodaj pokrojony w kostkę boczek i podsmaż razem z mięsem
  • pokrój paprykę w kostkę i dodaj do mięsa
  • na pieczarki układaj plastry masła a następnie usmażone mięso
  • włóż do piekarnika na 15 minut w 180 stopni

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.