Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (350kcal)

Jajka 9 gru 2021

Jajka królują w diecie ketogenicznej w najróżniejszych postaciach – na twardo, na miękko, jajecznica, kotlety jajeczne, jaja faszerowane, jajka sadzone, omlety... itd

Dzisiaj przepis na pastę jejeczną. Do tego ketogenicznego smarowidła polecam jedno z pieczyw własnej roboty z tego linku.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 16 g
  • Tłuszcz: 33 g
  • Węglowodany: 3 g

Składniki na dwie porcję:

  • 4 szt jajek ugotowanych na twardo
  • 50 g majonez
  • 50 g cebula
  • 30 g szczypiorek
  • sól i pieprz

Przepis:

  • ugotować na twardo 4 jajka a następnie posiekać w drobną kostkę (można też rozgnieść widelcem)
  • cebulę i szczypiorek kroimy na drobno
  • teraz w jednej misce dokładnie wymieszaj wcześniej pokrojone jajka, cebulę, szczypiorek i majonez
  • przyprawić solą i pieprzem

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.