Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (350kcal)
Jajka królują w diecie ketogenicznej w najróżniejszych postaciach – na twardo, na miękko, jajecznica, kotlety jajeczne, jaja faszerowane, jajka sadzone, omlety... itd
Dzisiaj przepis na pastę jejeczną. Do tego ketogenicznego smarowidła polecam jedno z pieczyw własnej roboty z tego linku.
Makro jednej porcji:
- Białko: 16 g
- Tłuszcz: 33 g
- Węglowodany: 3 g
Składniki na dwie porcję:
- 4 szt jajek ugotowanych na twardo
- 50 g majonez
- 50 g cebula
- 30 g szczypiorek
- sól i pieprz
Przepis:
- ugotować na twardo 4 jajka a następnie posiekać w drobną kostkę (można też rozgnieść widelcem)
- cebulę i szczypiorek kroimy na drobno
- teraz w jednej misce dokładnie wymieszaj wcześniej pokrojone jajka, cebulę, szczypiorek i majonez
- przyprawić solą i pieprzem