Papryki faszerowane mięsem (820kcal)

Przepisy 20 cze 2022

Aby uzyskać idealny smak mięsnego farszu polecam użyć zestawu przypraw i ziół do tradycyjnej potrawy kuchni meksykańskiej: papryka chili mielona, czosnek mielony, kolendra mielona, sól, cebula mielona, kmin rzymski mielony, papryka słodka, tymianek.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 45 g
  • Tłuszcz: 64 g
  • Węglowodany: 18 g

Składniki na 2 porcje:

  • 400 g papryka zielona
  • 400 g mięso mielone wołowe
  • 200 g passata pomidorowa
  • 100 g cebula czerwona
  • 50 g ser cheddar
  • 30 g masło klarowane
  • 2 szt ząbek czosnku
  • sól i pieprz
  • zioła

Przepis:

  • wrzuć na patelnię masło klarowane i poczekaj aż się rozgrzeje
  • dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty czosnek
  • następnie dodaj mięso, przyprawy i od czasu do czasu mieszaj
  • dodaj pomidory i odczekaj aż woda odparuję, a sos stanie się gęsty
  • papryki napełnij farszem i posyp tartym serem
  • wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz pod przykryciem przez 20 minut

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.