Omlet z keto dodatkami (960kcal)

Przepisy 22 gru 2021

To danie to idealna ilość tłuszczu i białka z niewielką dawką węglowodanów. To co jest najlepsze w przygotowywaniu omletów to, to, że jest tyle sposobów i dodatków, że można by jeść omlet codziennie bez powtórek.

Makro:

  • Białko: 40 g
  • Tłuszcz: 86 g
  • Węglowodany: 9.5 g

Składniki na jedną porcję:

  • 4 szt jajko
  • 75 g awokado
  • 30 g śmietanka 30%
  • 20 g ser żółty tarty
  • 20 g orzechy brazylijskie
  • 20 g orzechy pekan
  • 10 g masło klarowane do smażenia
  • sól, pieprz

Przepis:

  • jajka wbij do miski, dodaj śmietankę, żółty ser, szczyptę soli i pieprzu, wszystko wymieszaj trzepaczką lub widelcem
  • na średniej patelni rozpuść masło, wlej masę jajeczną
  • po 2 minutach przewróć omlet na drugą stronę i smaż kolejne 2 minuty
  • usmażonego omleta złóż na pół
  • awokado wystarczy obrać ze skórki, wyciągnąć pestkę i pokroić w plasterki

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.