Meksykańska jajecznica na bekonie (675kcal)
Tym razem proponuje jajecznicę po meksykańsku. Jej przygotowanie wymaga dodania kilku dodatkowych składników jak papryka, awokado, fasola, kolendra.
W zależności od preferencji można doprawić chili o odpowiednim stopniu ostrości.
Makro:
- Białko: 46 g
- Tłuszcz: 51 g
- Węglowodany: 11 g
Składniki na jedną porcję:
- 70 g awokado
- 60 g papryka słodka o dowolnym kolorze
- 40 g boczek wędzony
- 5 szt jajko
- sól i pieprz
- kolendra lub pietruszka
- papryczki chili (opcjonalnie)
Przepis:
- na patelni podsmażamy boczek
- paprykę i awokado myjemy i kroimy w kostkę
- jajka rozkłóć i usmaż klasyczną jajecznicę na boczku
- dodać szczyptę soli i pierzu
- następnie dodaj pokrojone wcześniej warzywa i awokoado
- dodaj liście pietruszki lub kolendry
- na koniec, opcjonalnie dodaj chili