Meksykańska jajecznica na bekonie (675kcal)

Przepisy 3 sty 2022

Tym razem proponuje jajecznicę po meksykańsku. Jej przygotowanie wymaga dodania kilku dodatkowych składników jak papryka, awokado, fasola, kolendra.
W zależności od preferencji można doprawić chili o odpowiednim stopniu ostrości.

Makro:

  • Białko: 46 g
  • Tłuszcz: 51 g
  • Węglowodany: 11 g

Składniki na jedną porcję:

  • 70 g awokado
  • 60 g papryka słodka o dowolnym kolorze
  • 40 g boczek wędzony
  • 5 szt jajko
  • sól i pieprz
  • kolendra lub pietruszka
  • papryczki chili (opcjonalnie)

Przepis:

  • na patelni podsmażamy boczek
  • paprykę i awokado myjemy i kroimy w kostkę
  • jajka rozkłóć i usmaż klasyczną jajecznicę na boczku
  • dodać szczyptę soli i pierzu
  • następnie dodaj pokrojone wcześniej warzywa i awokoado
  • dodaj liście pietruszki lub kolendry
  • na koniec, opcjonalnie dodaj chili

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.