Kurczak po toskańsku ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Keto / Low Carb (854kcal)
Ten kurczak po toskańsku ze szpinakiem i suszonymi pomidorami jest dowodem na to, że można przygotować proste i szybkie danie na jednej patelni.
Makro jeden porcji:
- Białko: 54 g
- Tłuszcz: 67 g
- Węglowodany: 9.5 g
Składniki na 2 porcje:
- 400 g mięso z piersi kurczaka
- 250 g mascarpone
- 200 g szpinak
- 100 g cebula
- 40 g suszone pomidory
- 20 g oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Przepis:
- piersi z kurczaka dopraw z każdej strony i nasmaruj oliwą z oliwek
- kurczaka obsmaż z obu stron tak żeby był zrumieniony
- w tym czasie cebulę i suszone pomidory pokrój w większą kostkę
- zdejmij kurczaka z ognia i przełóż na bok
- zmniejsz ogień i wrzuć na patelnię cebulę, smaż przez chwilę i wlej na patelnię odrobinę wodę
- wymieszaj, by zebrać wszystkie smaki z patelni pozostałe po smażeniu
- na patelnię dodaj szpinak, suszone pomidory i ser mascarpone
- na koniec włóż mięso do sosu i gotuj przez kilka minut