Kremowe broccoli z indykiem Keto / Low Carb (770kcal)

Przepisy 21 kwi 2022

Makro jednej porcji:

  • Białko: 48 g
  • Tłuszcz: 57 g
  • Węglowodany: 15 g

Składniki na 3 porcje:

  • 400 g pierś z indyka
  • 400 g brokuł
  • 250 g śmietanka 30%
  • 150 g tarty ser Cheddar
  • 100 g boczek wędzony
  • 100 g cebula
  • 20 g oliwa z oliwek
  • 20 g czosnek
  • sól i pieprz

Przepis:

  • brokuł rozdzielamy na drobne różyczki i gotujemy w osolonej wodzie
  • pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski i dodajemy oliwę oraz ulubione przyprawy
  • tak przygotowanego indyka smażymy na patelni
  • boczek kroimy w paski i również smażymy na patelni
  • cebulę kroimy w piórka
  • naczynie wykładamy brokułem, cebulą, indykiem i boczkiem
  • dodajemy przeciśnięty czosnek
  • całość polewamy śmietaną
  • górę posypujemy startym serem
  • pieczemy 25 minut w 180C bez przykrycia

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.