Keto szakszuka szpinakowa z serem i suszonymi pomidorami (1000kcal)
Dziś przedstawiam Wam moją zieloną wersję ze szpinakiem i serem mozzarella. Gorąco polecam jako formę śniadania lub kolacji na ciepło.
Makro:
- Białko: 63 g
- Tłuszcz: 77 g
- Węglowodany: 9.5 g
Składniki na jedną porcję:
- 4 szt jajko
- 450 g szpinak
- 125 g ser mozzarella
- 30 g masło klarowane
- 10 g suszone pomidory
- sól i pieprz
Przepis:
- na patelni roztapiamy masło klarowane
- podsmażamy szpinak i czekamy chwilę, aby kolejno zrobić lekkie wgłębienia i wbić do nich jajka
- na górę układamy kawałki sera mozzarella
- przyprawiamy mocno pieprzem i solą
- dodajemy suszone pomidory
- smażymy na małym ogniu przez kilka minut do ścięcia białka, patelnię można przykryć pokrywką co przyspieszy proces