Keto lasagne z mięsem wołowym i cukinią
Makro:
- Białko: 53 g
- Tłuszcz: 63 g
- Węglowodany: 17 g
Składniki na cztery porcje:
- 800 g mięso mielone wołowe
- 600 g cukinia
- 400 g passata pomidorowo
- 200 g ser cheddar
- 200 g cebula czerwona
- 40 g masło klarowane
- 3 szt ząbek czosnku
- sól i pieprz
- papryka
- zioła
Przepis:
- wrzuć na patelnię masło klarowane i poczekaj aż się rozgrzeje
- dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę
- dodaj przeciśnięty czosnek
- następnie dodaj mięso oraz przyprawy i od czasu do czasu mieszaj
- dodaj passatę pomidorową i odczekaj aż woda odparuję a sos stanie się gęsty
- pokrój cukinię na cienkie plasterki
- przekładaj do naczynia lub kilku naczyń mięso z cukinią
- ostatnią warstwę przykryj serem
- włóż do piekarnika na 30 minut w 180 stopni