Keto burger z pieczarek portobello

Przepisy 24 maj 2022

Makro jednego burgera:

  • Białko: 56 g
  • Tłuszcz: 66 g
  • Węglowodany: 9.2 g

Składniki na jeden burger:

  • 200 g mięso mielone wołowe
  • 150 g pieczarki portobello (dwie duże sztuki)
  • 50 g mozarella
  • 50 g pomidor
  • 30 g cebula czerwona
  • 10 g oliwa z oliwek
  • 1 szt jajko
  • rukola
  • sól, pieprz, słodka papryka

Przepis:

  • oczyść pieczarki i odkrój nóżki z pieczarek
  • w miseczce wymieszaj oliwę z oliwek ze słodką papryką i solą
  • ułóż pieczarki na blaszce do pieczenia, kapeluszami do góry i nałóż pędzelkiem oliwę z przyprawami
  • zapiekaj około 15 minut w 200 stopniach
  • następnie na blaszce do pieczenia ułóż plastry pomidorów i połóż na niech plastry mozzarelli, zapiekaj około 5 minut w 200 stopniach
  • usmaż jajko na patelni
  • z mięsa mielonego uformuj burgery
  • usmaż kotlety na grillu lub na dobrze rozgrzanej patelni grillowej
  • układaj kolejno: pieczarka, rukola, mięso, jajko, pomidor z mozzarellą, pieczarka

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.