Karkówka pieczona w kapuście kiszonej Keto / Low Carb (860kcal)

Przepisy 14 maj 2022

Pyszne danie obiadowe na każda okazje. Moim zdaniem kapusta kiszona to idealny dodatek do karkówki. W połączeniu ze sobą tworzą pyszne i aromatyczne danie. Dla gości, którzy nie są na keto możemy serwować zarówno z ziemniakami, jak i chlebem. To danie wymaga kilku minut przygotowania, ponieważ wystarczy wstawić całość do piekarnika i czekać, aż wszystko sobą przejdzie. Świetna propozycja na świąteczny obiad.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 40 g
  • Tłuszcz: 75 g
  • Węglowodany: 4 g

Składniki na dwie porcje:

  • 400 g karkówka wieprzowa
  • 400 g kapusta kiszona
  • 50 g oliwa z oliwek
  • 50 g masło
  • 250 ml bulion (lub woda)

Przepis:

  • kapustę kiszoną włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać bulionem (lub wodą), dodać listek laurowy, angielskie ziele
  • karkówkę natrzeć oliwą i przyprawami takimi jak: papryka słodka, ostra, czosnek, tymianek, majeranek
  • przed włożeniem do piekarnika na każdy kawałek karkówko można położyć kawałek masła
  • nagrzewamy piekarnik do 170 stopni i pieczemy około 90 minut pod przykryciem
  • pokrywę naczynia zdejmujemy 15 minut przed końcem

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.