Jajka z cukinią i bekonem (630kcal)
Wybierając jajka w sklepie, koniecznie staram się sięgać po te swojskie, z chowu ściółkowego, ekologiczne. Takie jajka mają zupełnie inny smak, konsystencję i właściwości. Przepis na mistrzowskie śniadanie gotowe w 10 minut. Jaja sadzone i smażone z plasterkami chrupiącego boczku i cukinią.
Makro jeden porcji:
- Białko: 48 g
- Tłuszcz: 46 g
- Węglowodany: 7 g
Składniki na 1 porcje:
- 150 g cukinia
- 100 g boczek wędzony
- 4 szt jajka
- sól i pieprz
Przepis:
- na patelni podsmaż boczek bez dodatku tłuszczu, kiedy boczek będzie już wytopiony, dodaj cukinię pokrojoną w kostkę i smaż przez chwilę
- na koniec dodaj na patelnię jajka i poczekaj aż się zetną