Jajecznica z kurkami i boczkiem
Dzisiaj przepis jak przygotować jajecznicę z kurkami i boczkiem.
Jajecznica z boczkiem i kurkami to jedno z prostych śniadań i zarazem niebywale smacznych czym zasługuje na miano niedzielnego śniadania.
Makro:
- Białko: 42 g
- Tłuszcz: 47 g
- Węglowodany: 10 g
Składniki na jedną porcję:
- 4 szt jajko
- 100 g kurki
- 50 g boczek wędzony
- 10 g masło klarowane
- sól i pieprz
- pietruszka
Przepis:
- kurki dokładnie oczyszczamy i myjemy.
- następnie wrzucamy je na patelnie z rozgrzanym masłem i smażymy aż woda odparuje
- zdejmujemy kurki z patelni i na tą samą patelnię dodajemy pokrojony w kostkę boczek i smażymy go na złoto
- dodajemy na patelnię z boczkiem wcześniej usmażone kurki
- następnie wbijamy na patelnię jajka
- doprawiamy solą i pieprzem