Jajecznica z fasolką szparagową i awokado

Przepisy 9 lip 2022

Kolejny pomysł na keto śniadanie lub kolację. Poza jajkami i awokado, została wykorzystana fasolka szparagowa, która jest doskonałym dodatkiem do potraw na diecie keto. Można ją spożywać na surowo, gotowaną w wodzie, gotowaną na parze, smażoną, lub pieczoną w pysznej zapiekance. Dodatkowo jest cennym źródłem wielu witamin i składników odżywczych m.in. witamin A, z grupy B, C, E, błonnika, przeciwutleniaczy czy magnezu.

Makro:

  • Białko: 29 g
  • Tłuszcz: 56 g
  • Węglowodany: 13 g

Składniki na jedną porcję:

  • 150 g fasolka szparagowa zielona
  • 100 g awokado
  • 20 g masło klarowane
  • 3 szt jajko
  • 3 g sezam łuskany
  • 3 g siemię lniane
  • sól i pieprz

Przepis:

  • fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie
  • na patelni roztapiamy masło klarowane i smażymy jajecznicę
  • awokado przekrawamy na pół i miąższ wyjmujemy łyżką
  • posypujemy całość nasionami lnu i łuskanym sezamem

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.