Góralska keto pizza na spodzie z Mozzarelli (1200kcal)

Przepisy 21 sty 2022

Jeszcze jeden pomysł na keto pizzę. Ostatnio bardzo popularny przepis na spód do pizzy w keto społeczności.

Makro jeden porcji

  • Białko: 70 g
  • Tłuszcz: 99 g
  • Węglowodany: 13 g

Składniki na jedną porcję:
Ciasto:

  • 125 g ser mozzarella w zalewie
  • 60 g mąki migdałowej
  • 30 g mascarpone
  • 1 szt jajko
  • 0,5 łyżeczki soli

Dodatki:

  • 60 g ser typu oscypkowego
  • 20 g salami
  • 20 g ser żółty tarty
  • 20 g passata pomidorowa

Przepis:

  • nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni (góra-dół)
  • w misce rozbełtaj jajko z dodatkiem soli
  • mozzarelle zetrzyj na grubych oczkach, rozgrzej patelnie i roztop ser
  • do sera dodaj 60g mąki migdałowej i mascarpone
  • całość mieszaj na małym ogniu aż połączą się składniki
  • wszystko przełóż do miski z jajkiem
  • całość dokładnie ugnieć rękami
  • przygotuj papier do pieczenia i wyłóż ciasto
  • włóż do piekarnika na 25 minut
  • wyjmij ciasto i posmaruj passatą, rozłóż pozostałe składniki
  • włóż znowu do piekarnika i piecz jeszcze przez 8 minut

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.