Frittata ze szpinakiem i fetą

Przepisy 22 cze 2022

Aby zrobić frittatę zapiekaną w piekarniku, będzie potrzebna forma lub patelnia z odpinaną rączką. Do tego przepisu można wykorzystać inne składniki, które zalegają w lodówce.

Makro:

  • Białko: 47 g
  • Tłuszcz: 76 g
  • Węglowodany: 6 g

Składniki na jedną porcję:

  • 100 g ser feta
  • 50 g pomidorki rzymskie
  • 30 g śmietana 30%
  • 30 g szpinak
  • 10 g masło klarowane
  • 4 szt jajko
  • sól i pieprz

Przepis:

  • do miski wbijamy jajka, następnie wlewamy śmietankę, przyprawiamy i mieszamy
  • formę, w której będziemy zapiekać frittatę polecam nasmarować tłuszczem (masło klarowane)
  • do formy przekładamy składniki i zalewamy masą jajeczną
  • pieczemy 15-20 minut w 180C

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.