Frittata z oliwkami Keto / Low Carb (780kcal)

Przepisy 12 kwi 2022

Włoskie keto śniadanie.

Makro:

  • Białko: 46 g
  • Tłuszcz: 63 g
  • Węglowodany: 6.6 g

Składniki na jedną porcję:

  • 60 g ser Cheddar
  • 50 g papryka czerwona
  • 50 g pomidory rzymskie
  • 20 g olej kokosowy
  • 10 g oliwki czarne
  • 4 szt jajko
  • sól i pieprz

Przepis:

  • do miski wbijamy jajka, dodajemy olej kokosowy, przyprawiamy i dokładnie roztrzepujemy (można użyć blendera lub miksera)
  • formę, w której będziemy zapiekać frittatę polecam nasmarować tłuszczem (można użyć dodatkowo 5 g masła klarowanego lub papieru do pieczenia)
  • warzywa i oliwki kroimy na mniejsze kawałki
  • do formy przekładamy składniki i zalewamy masą jajeczną
  • posypujemy tartym serem
  • pieczemy 25 minut w 180C

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.