Filet z halibuta zapiekany z pomidorami i pietruszką Keto / Low Carb

Przepisy 15 maj 2022

Jedną z ryb bogatych w tłuszcze jest halibut. Dlatego też nie ma potrzeby używania dużych ilości tłuszczu do upieczenia tej ryby. Jako dodatek do zapiekania idealnie sprawdza się pomidor i pietruszka (pietruszkę można wymienić na koperek).

Makro jednej porcji:

  • Białko: 51 g
  • Tłuszcz: 25 g
  • Węglowodany: 6 g

Składniki na dwie porcje:

  • 500 g halibut
  • 300 g pomidor
  • 40 g oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz

Przepis:

  • filety z halibuta dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • delikatnie smarujemy je oliwą z oliwek
  • każdy z kawałków posypujemy pieprzem i solą z obydwu stron
  • następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i pokrywamy je siekaną natką pietruszki oraz plastrami pomidora
  • wkładamy na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C
  • pieczemy bez przykrycia

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.