Chleb ketogeniczny na bazie majonezu z ziarnami (kromka 170kcal) 馃崬

Pieczywo 28 pa藕 2021

Kolejny przepis na chleb, kt贸ry w smaku nie odbiega od tradycyjnego chleba.
Chleb bogaty w bia艂ko i t艂uszcze z bardzo ma艂膮 ilo艣ci膮 w臋glowodan贸w.

Idealany jako prowiant na wycieczk臋 鉀帮笍鉀帮笍鉀帮笍

Makro jednej kromki:

  • Bia艂ko: 5 g
  • T艂uszcz: 15 g
  • W臋glowodany: 2 g

Sk艂adniki na jeden chleb, oko艂o 12 kromek:

  • 5 szt jajko
  • 150 g majonez
  • 30 g m膮ka migda艂owa
  • 20 g m膮ka kokosowa
  • 20 g siemi臋 lniane
  • 20 g babka jajowata
  • 20 g nasiona s艂onecznika
  • 2 艂y偶eczki proszku do pieczenia
  • 1 艂y偶czeka soli

Przepis:

  • do jednej miski lub garnk膮 dodajemy wszystki sk艂adniki na chleb, osobi艣cie doda艂em wszystko w takiej kolejno艣ci jak na li艣cie sk艂adnik贸w
  • miksujemy na g艂adk膮 mas臋
  • mas臋 odstawiamy na kilkana艣cie minut a偶 zg臋stnieje
  • polecam wy艂o偶y膰 form臋 papierem do pieczenia
  • przelewamy mas臋 do formy o wielko艣ci oko艂o 20cm na 10cm
  • nagrzewamy piekarnik do 180C termoobieg
  • pieczemy 40 minut

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.