Burger na niskowęglowodanowym pieczywie (1237kcal)

Przepisy 11 lis 2021

Najpierw bułki niskowęglowodanowe z tego przepisu.
Poźniej już tylko robimy kotlet wołowy i dodajemy ulubione dodatki do burgerów. U mnie padło na ser Cheddar, jajko, majonez i czerwoną cebule.

Makro jednego burgera (wraz z bułką):

  • Białko: 70 g
  • Tłuszcz: 95 g
  • Węglowodany: 8 g

Składniki na 2 kotlety na burgery:

  • 400 g mięso wołowe mielone
  • 50 g cebula czerwona
  • 10 g oliwa
  • 1 szt jajko
  • 1 szt ząbek czosnku
  • sól, pieprz, inne przyprawy

Pozostałe składniki:

  • 2 szt bułki z tego przepisu
  • 2 szt jajko
  • 50g cebula czerwona
  • 50 g ser Cheddar
  • 30 g majonez

Przepis:

  • cebulę obierz i bardzo drobno poszatkuj, dodaj ją do miski ze zmielonym mięsem
  • wbij jedno jajko
  • wlej oliwę z oliwek
  • dodaj przeciśnięty czosnek
  • przypraw solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami
  • masę mięsną mieszamy przez przynajmniej kilka minut, aż będzie jednolita
  • usmaż kotlety na grillu lub na dobrze rozgrzanej patelni grillowej
  • posmaruj bułkę majonezem, połóż ser, następnie mięso i samą górę daj jajko sadzone i cebulkę

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.