Kotlety schabowe w ketogenicznej panierce (400kcal)

Jako dodatek do kotletów polecam ten przepis na puree z kalafiora.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 41 g
  • Tłuszcz: 21 g
  • Węglowodany: 9 g

Składniki na dwie porcje:

  • 300 g schabu
  • 80 g smalec (panierka wchłania około połowę i taka ilość jest uwzględniona w makro)
  • 30 g babka jajowata
  • 30 g mąka kokosowa
  • 1 szt jajko
  • sól i pieprz

Przepis:

  • schab rozbić na średniej grubości kotlety
  • solidnie przyprawić solą i pieprzem z obu stron
  • na talerzu dokładnie wymieszać babkę i mąkę kokosową
  • do miski wbić jajko i rozbełtać
  • każdy kotlet namoczyć w jajku i obtoczyć w sypkich składnikach.
  • na patelni roztopić smalec i smażyć kotlety przez około 15 minut na małym ogniu, co kilka minut obracając