Zapiekana kanapka z szynką i serem na pieczywie niskowęglowodanowym (673kcal)

Po dokładny przepis na spód do tych kanapek zapraszam tutaj. Wystarczy ciasto uformować w inny kształt. Później pozostaje nałożyć ulubione składniki i zapiec w piekarniku.

Makro jednego kawałka:

  • Białko: 28 g
  • Tłuszcz: 55 g
  • Węglowodany: 5.5 g

Składniki na 4 kawałki:
Spód:

  • 3 szt jajko
  • 165 g siemię lniane (lub mąka lniana)
  • 50 g babka jajowata
  • 50 g nasiona słonecznika
  • 250 ml lekko ciepłej wody
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka soli

Dodatki:

  • 150 g ser Cheddar,
  • 80 g pomidorki koktajlowe
  • 80 g majonez
  • 40 g szynka

Przepis:

  • po pieczywo niskowęglowodanowe do tych kanapek zapraszam do [tego przepisu]
  • następnie nałóż dodatki (majonez, ser, szynka, pomidorki)
  • zapiecz w piekarniku przez około 10 minut