Smażony ser Camembert Keto/Low Carb (860kcal)

Makro jednej porcji:

  • Białko: 34 g
  • Tłuszcz: 74 g
  • Węglowodany: 14 g

Składniki na 1 porcje:

  • 120 g ser Camembert
  • 20 g masło klarowane do smażenia (panierka wciągnie około połowy i tyle zostało policzone w makro)
  • 10 g mąka migadałowa
  • 10 g babka jajowata
  • 1 szt jajko
  • 150 g brokuł
  • 25 g szpinak
  • 20 g pestki dyni
  • 20 g olej lniany

Przepis:

  • na patelni rozpuścić masło klarowane
  • na talerzu dokładnie wymieszać babkę i mąkę migdałową
  • do miski wbić jajko i rozbełtać
  • ser namoczyć w jajku i obtoczyć w sypkich składnikach.
  • smażyć ser przez kilka minut na małym ogniu z obu stron
  • podawać na sałatce z brokuła, szpinaku, nasion i oleju