Sałatka z polędwiczki wołowej z dressingiem Sezamowym

Składniki na 4 porcje:

  • brokułu
  • opakowania mieszanki sałat
  • 800g  wołowiny
  • 2 żółte papryki
  • pieprz
  • sól
  • nasiona sezamu
  • olej do smażenia na patelni

Przepis:

  • Rozgrzej mocno dużą patelnię na ogniu
  • Podczas gdy patelnia się nagrzewa, umyj, wysusz, przytnij i pozbądź się pestek z papryki; pokrój wzdłuż na cienkie paski.
  • Gdy patelnia jest gorąca, dodaj olej i przemieszaj, aby pokryć dno. Dodaj paprykę i brokuły; smaż, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną mięknąć, około 4 minut.
  • Tymczasem, osusz stek papierowym ręcznikiem i pokrój wzdłuż na cienkie paski. Przypraw solą i pieprzem.
  • Gdy warzywa zmiękną, dodaj wołowinę na patelnę. Smaż, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, a stek ugotowany, 3-4 minuty. Zdejmij z ognia.
  • Umieść oliwę i sezam w dużej misce. Utrzyj, aby połączyć sos.
  • Dodaj mieszankę zieleni do miski z sosem i wymieszaj.
Ciepła Sałatka z Polędwiczki Wołowej, Brokułami i Papryką z Dressingiem Sezamowym