Sałatka z polędwiczki wołowej z dressingiem Sezamowym
Składniki na 4 porcje:
- brokułu
- opakowania mieszanki sałat
- 800g wołowiny
- 2 żółte papryki
- pieprz
- sól
- nasiona sezamu
- olej do smażenia na patelni
Przepis:
- Rozgrzej mocno dużą patelnię na ogniu
- Podczas gdy patelnia się nagrzewa, umyj, wysusz, przytnij i pozbądź się pestek z papryki; pokrój wzdłuż na cienkie paski.
- Gdy patelnia jest gorąca, dodaj olej i przemieszaj, aby pokryć dno. Dodaj paprykę i brokuły; smaż, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną mięknąć, około 4 minut.
- Tymczasem, osusz stek papierowym ręcznikiem i pokrój wzdłuż na cienkie paski. Przypraw solą i pieprzem.
- Gdy warzywa zmiękną, dodaj wołowinę na patelnę. Smaż, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, a stek ugotowany, 3-4 minuty. Zdejmij z ognia.
- Umieść oliwę i sezam w dużej misce. Utrzyj, aby połączyć sos.
- Dodaj mieszankę zieleni do miski z sosem i wymieszaj.