Sałatka z grillowanym indykiem

Sałatka sprawdzi się idealnie jako propozycja na lekki posiłek, lunch do pracy.

Makro jeden porcji:

  • Białko: 55 g
  • Tłuszcz: 42 g
  • Węglowodany: 6 g

Składniki na 1 porcje:

  • 200 g mięso z piersi z indyka
  • 70 g sałata rzymska
  • 50 g boczek wędzony
  • 50 g pomidorki koktajlowe
  • 20 g twardy ser typu parmezan
  • 20 g oliwa z oliwek
  • sezam
  • sól, pieprz, papryka czerwona słodka

Przepis:

  • pierś z indyka umyj, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski
  • do miski z mięsem dodaj ulubione przyprawy oraz oliwę, dokładnie wymieszaj
  • na patelni grillowej podsmaż boczek bez dodatku tłuszczu, kiedy boczek będzie już wytopiony, zdejmij go i na tej samej patelni podsmaż indyka
  • układaj na talerzu: sałata rzymska, boczek, indyk, ser, sezam