Sałatka grecka Keto / Low Carb

Klasyczna sałatka grecka ze świeżych, soczystych, grubo krojonych warzyw, czarnych oliwek i sera fety. Całość posypana oregano i skropiona oliwą z oliwek. Taka sałatka rewelacyjnie komponuje się z każdym rodzajem mięsa.
Przepis jest banalnie proste. Jeśli wolicie, warzywa możecie pokroić w drobniejszą kostkę – sałatka grecka w takiej wersji też będzie pyszna.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 20 g
  • Tłuszcz: 61 g
  • Węglowodany: 10 g

Składniki na jedną porcje:

  • 200 g ogórek
  • 120 g ser feta
  • 50 g pomidorki rzymskie
  • 30 g oliwa z oliwek
  • 20 g czerwona cebula
  • 20 g czarne oliwki

Przepis:

  • pomidory pokroić na połówki, ogórka na plasterki, a cebulę w piórka
  • do dużej miski dodać pomidory, ogórki, cebulę, oliwki i ser feta
  • całość doprawić oregano, polać oliwą z oliwek i wymieszać