Podudzia z kurczaka i fasolka szparagowa Keto / Low Carb (780kcal)

Bez wątpienia jest to wygodne danie bo wszystko robimy na jednej patelni.
Polecam użyć specjalnej patelni, której można użyć w piekarniku, lub po prostu wyłożyć wszystko na blachę do pieczenia.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 38 g
  • Tłuszcz: 66 g
  • Węglowodany: 9 g

Składniki na 4 porcje:

  • 400 g podudzia z kurczaka
  • 400 g fasolka szparagowa
  • 50 g masło klarowane
  • 50 g oliwa z oliwek
  • 4 szt czosnek
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka
  • cytryna

Przepis:

  • do małej miseczki dodajemy oliwę, przeciśnięty czosnek, sól oraz spore ilości przypraw takich jak zioła prowansalskie, papryka, pieprz i całość mieszamy
  • stworzoną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy do lodówki na jakiś czas
  • na patelnię dodaj masło, fasolkę i zamarynowane mięso
  • rozgrzej piekarnik do 240°C i w takiej temperaturze piecz przez 15 minut, - następnie zmniejsz do 180°C i piecz jeszcze 30 minut