Podudzia z kurczaka i fasolka szparagowa Keto / Low Carb (780kcal)
Bez wątpienia jest to wygodne danie bo wszystko robimy na jednej patelni.
Polecam użyć specjalnej patelni, której można użyć w piekarniku, lub po prostu wyłożyć wszystko na blachę do pieczenia.
Makro jednej porcji:
- Białko: 38 g
- Tłuszcz: 66 g
- Węglowodany: 9 g
Składniki na 4 porcje:
- 400 g podudzia z kurczaka
- 400 g fasolka szparagowa
- 50 g masło klarowane
- 50 g oliwa z oliwek
- 4 szt czosnek
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka
- cytryna
Przepis:
- do małej miseczki dodajemy oliwę, przeciśnięty czosnek, sól oraz spore ilości przypraw takich jak zioła prowansalskie, papryka, pieprz i całość mieszamy
- stworzoną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy do lodówki na jakiś czas
- na patelnię dodaj masło, fasolkę i zamarynowane mięso
- rozgrzej piekarnik do 240°C i w takiej temperaturze piecz przez 15 minut, - następnie zmniejsz do 180°C i piecz jeszcze 30 minut