Pieczony pstrąg i frytki z cukinii Keto / Low Carb (770kcal)

Makro jednej porcji:

  • Białko: 45 g
  • Tłuszcz: 50 g
  • Węglowodany: 8 g

Składniki na dwie porcje:

  • 2 świeże pstrągi patroszone
  • 300 g cukinii
  • 40 g masła
  • 20 g oliwy
  • 4 szt ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • 1 cytryna
  • sól i pieprz

Przepis na frytki:

  • ryby przepłucz pod zimną wodą i osusz ręcznikiem papierowym
  • po jednej stronie każdego pstrąga wykonaj kilka ukośnych nacięć
  • do środka każdej ryby włóż siekaną natkę pietruszki, masło, dwa plasterki cytryny oraz czosnek
  • dopraw je solą i pieprzem, oraz innymi ulubionymi przyprawami
  • cukinię kroimy na podłużne paski ala frytki ziemniaczane i polewamy oliwą
  • pstrągi piecz przez 20-25 minut z opcją grzania góra/dół w 200 stopni C.