Pieczona karkówka z cebulką w marynacie z majonezu (750kcal)

Danie składające się z trzech składników a przygotowanie to maksymalnie 10 minut plus pieczenie.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 48 g
  • Tłuszcz: 60 g
  • Węglowodany: 6 g

Składniki na dwie porcje:

  • 500 g karkówki
  • 60 g majonezu
  • 1 szt cebula (duża)

Przyprawy:

  • sól i pieprz

Przepis:

  • przyprawiamy karkówkę solę i pieprzem z obu stron
  • odstawiamy na 1h
  • smarujemy każdy plaster majonezem i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
  • na górę kładziemy pokrojoną surową cebulkę i zamykamy naczynie przykrywką
  • piekarnik nagrzewamy do 160 stopni pieczemy około 2 godziny
  • na ostatnie 20 minut można zwiększyć temperaturę do 180 i zdjąć przykrycie naczynia