Pieczona karkówka z cebulką w marynacie z majonezu (750kcal)

Obiady 4 paź 2021

Danie składające się z trzech składników a przygotowanie to maksymalnie 10 minut plus pieczenie.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 48 g
  • Tłuszcz: 60 g
  • Węglowodany: 6 g

Składniki na dwie porcje:

  • 500 g karkówki
  • 60 g majonezu
  • 1 szt cebula (duża)

Przyprawy:

  • sól i pieprz

Przepis:

  • przyprawiamy karkówkę solę i pieprzem z obu stron
  • odstawiamy na 1h
  • smarujemy każdy plaster majonezem i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
  • na górę kładziemy pokrojoną surową cebulkę i zamykamy naczynie przykrywką
  • piekarnik nagrzewamy do 160 stopni pieczemy około 2 godziny
  • na ostatnie 20 minut można zwiększyć temperaturę do 180 i zdjąć przykrycie naczynia

IMG_0899
IMG_0906

Tagi

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.