Pieczarki Portobello nadziewane mięsem mielonym (590kcal)

Duże pieczarki portobello aż proszą się, żeby je nafaszerować. Można je wypełnić mieszanką mięsa mielonego, warzyw czy sera. Serwuj jako przystawkę lub dodaj sałatkę i spraw, aby były głównym daniem.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 26 g
  • Tłuszcz: 50 g
  • Węglowodany: 11 g

Składniki na 2 porcje:

  • 350 g dużych pieczarek
  • 200 g mięso mielone z wołowiny
  • 60 g masło tradycyjne
  • 40 g boczek
  • 40 g papryka żółta
  • 40 g papryka czerwona
  • 20 g masło klarowane do smażenia
  • 2 szt ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Przepis:

  • wrzuć na patelnię masło klarowane i poczekaj aż się rozgrzeje.
  • dodaj przeciśnięty czosnek
  • następnie dodaj mięso i od czasu do czasu mieszaj
  • dodaj pokrojony w kostkę boczek i podsmaż razem z mięsem
  • pokrój paprykę w kostkę i dodaj do mięsa
  • na pieczarki układaj plastry masła a następnie usmażone mięso
  • włóż do piekarnika na 15 minut w 180 stopni