Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (350kcal)

Jajka królują w diecie ketogenicznej w najróżniejszych postaciach – na twardo, na miękko, jajecznica, kotlety jajeczne, jaja faszerowane, jajka sadzone, omlety... itd

Dzisiaj przepis na pastę jejeczną. Do tego ketogenicznego smarowidła polecam jedno z pieczyw własnej roboty z tego linku.

Makro jednej porcji:

  • Białko: 16 g
  • Tłuszcz: 33 g
  • Węglowodany: 3 g

Składniki na dwie porcję:

  • 4 szt jajek ugotowanych na twardo
  • 50 g majonez
  • 50 g cebula
  • 30 g szczypiorek
  • sól i pieprz

Przepis:

  • ugotować na twardo 4 jajka a następnie posiekać w drobną kostkę (można też rozgnieść widelcem)
  • cebulę i szczypiorek kroimy na drobno
  • teraz w jednej misce dokładnie wymieszaj wcześniej pokrojone jajka, cebulę, szczypiorek i majonez
  • przyprawić solą i pieprzem