Omlet ze szpinakiem i fetą

Dzisiaj pomysł na pyszne śniadanko, kiedy zwykła jajecznica już się znudziła i nadszedł czas aby coś urozmaicić.

Makro:

  • Białko: 44 g
  • Tłuszcz: 58 g
  • Węglowodany: 3 g

Składniki na jedną porcję:

  • 80 g ser feta
  • 40 g szpinak
  • 4 szt jajko
  • 20 g śmietanka 30%
  • 10 g masło klarowane do smażenia
  • sól, pieprz

Przepis:

  • jajka wbijamy do miski, dodajemy śmietankę, szczyptę soli i pieprzu, wszystko wymieszamy trzepaczką lub widelcem
  • na patelni roztapiamy masło klarowane
  • wlewamy na patelnię masę jajeczną
  • następnie układamy szpinak a po chwili smażenia dodajemy fetę
  • patelnię przykrywamy pokrywką i na malutkim ogniu smażymy omlet, po kilku minutach powinien być gotowy