Meksykańska jajecznica na bekonie (675kcal)

Tym razem proponuje jajecznicę po meksykańsku. Jej przygotowanie wymaga dodania kilku dodatkowych składników jak papryka, awokado, fasola, kolendra.
W zależności od preferencji można doprawić chili o odpowiednim stopniu ostrości.

Makro:

  • Białko: 46 g
  • Tłuszcz: 51 g
  • Węglowodany: 11 g

Składniki na jedną porcję:

  • 70 g awokado
  • 60 g papryka słodka o dowolnym kolorze
  • 40 g boczek wędzony
  • 5 szt jajko
  • sól i pieprz
  • kolendra lub pietruszka
  • papryczki chili (opcjonalnie)

Przepis:

  • na patelni podsmażamy boczek
  • paprykę i awokado myjemy i kroimy w kostkę
  • jajka rozkłóć i usmaż klasyczną jajecznicę na boczku
  • dodać szczyptę soli i pierzu
  • następnie dodaj pokrojone wcześniej warzywa i awokoado
  • dodaj liście pietruszki lub kolendry
  • na koniec, opcjonalnie dodaj chili