Kurczak w parmezanie i grillowana cukinia Keto / Low Carb (910kcal)

Makro jednej porcji

  • Białko: 61 g
  • Tłuszcz: 69 g
  • Węglowodany: 9 g

Składniki na jedną porcje:

  • 150 g pierś z kurczaka
  • 150 g cukinia
  • 50 g masło klarowane (panierka wchłania około połowę i taka ilość jest uwzględniona w makro)
  • 50 g tarty parmezan
  • 40 g papryka czerwona lub żółta
  • 40 g mix sałat
  • 1 szt jajko
  • sól i pieprz

Przepis:

  • do miski wbić jajko, rozbełtać i solidnie przyprawić solą i pieprzem
  • na osobnym talerzu dokładnie wymieszać parmezan
  • każdy kotlet namoczyć w jajku i obtoczyć w panierce
  • na patelni roztopić masło i smażyć z dwóch stron, na złoty kolor
  • cukinię pokroić w cienkie plastry, oprószyć szczyptą soli i przypiec z obu stron na patelni grillowej